Istorii de succes

Istorii de succes ale absolvenților Colegiului Financiar-Bancar din Chișinău

   Bugaci Roman și Cudalb Vasile absolvenți promoția 2015, specialitatea Informatcă. În prezent își desfășoară activitatea în cadrul companiei Endava, una dintre companiile lider la nivel internațional în domeniul serviciilor IT.

   De la stagiere la angajare!  Acesta este itinerarul parcurs de Vasile și Roman. Grație cunoștințelor pe care le posedă, au fost selectați să participe în programul de stagiere în companiile IT.

   Ei si-au desfășurat stagierea la Endava, ghidați de mentori și colegii din companie. Performanța și atitudinea proactivă a tinerilor a fost apreciată de către companie, astfel că, la finalul stagierii, ambii au primit oferte de muncă.

 

   Bivol Terentie, absolvent promoția 2014, al specialității Finanțe, specialitatea Finanțe, este co-fondatorul  companiei ”Velatrans Export” SRL ce prestează servicii de transport internațional de mărfuri. Programele educaționale și ponderea suficientă a orelor practice i-a permis să-și inițieze propria afacere, alături de ceilalți membri ai familiei. La moment este economistul și contabilul-șef al acestei firme.

 

   Banaru Cătălin, absolvent promoția 2014, al specialității Finanțe, specializarea Finanțe și Asigurări, a reușit să se angajeze în Compania de asigurări ”Alliance Insurance Group” SA. Datorită studiilor profesionale activează ca specialist în departamentul Vânzări și marketing. Cunoștințele îi oferă o carieră de succes într-o companie prosperă, modernă și cu un rol remarcabil în definirea și promovarea culturii de asigurare  pe teritoriul Republicii Moldova.

 

   Iachim Eleonora, absolventă promoția 2014, a specialității Finanțe, specializarea Finanțe și Asigurări a fost angajată în calitate de economist – statist în cadrul unei companii de asigurări. Compania  îi oferă o carieră de succes datorită cunoștințelor și competențelor acumulate pe parcursul anilor de studii. 

 

   Balaban Nicolae, absolvent promoția 2012, al specialității Informatică lucrează la ”StarLab” SRL, din mai 2012, în functia de Dezvoltator Sisteme Informatice. Initial și-a desfășurat stagiul de practică iar după 3 luni a fost angajat la serviciu. A evoluat reieșind din însărcinările pe care le primea și timpul care îi era oferit spre execuție, plus suportul și ajutorul colegilor care deja activau în firma dată. După  2 ani de activitate, a fost promovat în funcția de lider de echipă și a avut în subordine 3 persoane, la moment având în subordine 5 persoane.

   Este responsabil de câteva zeci de proiecte existente și noi din firmă și le asigură funcționalitatea acestora atât ca programator, cât și ca lider de echipă.

 

Cojocaru Cristina, absolventă promoția 2012, specialitatea Contabilitate, activează în calitate de contabil-șef la Centrul comercial ”STIL”, SC ”STIL CONSTRUCT”.  

La lecțiile de specialitate  era  mereu atrasă  de cifre, taxe, impozite, planuri  de afacere  și  bilanțuri. Pe parcursul anilor de activitate practică deseori a fost în situații când a  folosit cunoștințele acumulate  la CFBC, deoarece cunoștințele obținute în cadrul lecțiilor de specialitate  puteau fi aplicate imediat în viața reală. Această obișnuință s-a transformat, mai apoi, în instinct, ghidând decizii mai complexe, cum ar fi evaluarea profitabilității unei investiții sau depistarea imobilului care poate genera venit.

 

   Marian Radu, absolvent promoția 2010, specialitatea Management, este în prezent specialist în comunicare publică la Expert-Grup, unul din cele mai importante centre de analiză și cercetare de politici publice în Republica Moldova. În paralel, este director de marketing la Chișinău Youth Orchestra, membru al echipei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și activist în cadrul Tinerilor Tehnocrați. Radu deține experiență academică în domenii ca management, finanțe publice, business internațional, marketing și PR, fiind licențiat în Economie la ASEM (2013) și specializat în Managementul Firmei la Colegiul Financiar-Bancar din Chișinău. 

   S-a implicat în activitatea Firmei de Exercițiu ”Poftă Bună” SRL, participând la Târgul Internațional al Firmelor de Exercițiu din Sarajevo, Bosnia și Herzegovina (2010).

   În 2012, a câștigat o bursă de un an de studii în Statele Unite, unde a studiat marketing. De asemenea, practică design grafic, având la activ sute de lucrări și deține un blog popular – www.radumarian.org, unde scrie despre practici de business, inițiative educaționale și alte domenii de interes public. În plus, a participat la nenumărate conferințe internaționale pe teme de dezvoltare internațională în SUA, Sri Lanka, Belgia, Ungaria și alte țări.

 

   Munteanu Roman, absolvent promoția 2009, specialitatea Finanțe este fondatorul companiei GPI Holding, prestatoare servicii IT. Imediat după absolvirea Colegiului Financiar-Bancar a plecat în SUA, unde și-a înregistrat compania.

   Compania fiind înregistrată în SUA deține 5 filiale în diverse țări printre care SUA, Rusia, Republica Moldova și alte state din Europa. 

   În 2014 a fost invitat de către Colegiu în cadrul unei activități extradidactice pentru a vorbi despre cum și-a deschis propria afacere, succesul și reușitele sale în afaceri, absolvenților Colegiului.

   La moment gestionează afacerea din California, San Hose.

 

   Negoița Constanța, absolventă promoția 2012, specialitatea Contabilitate, și-a înființat propria afacere. Firma SRL ”Euroact-Construct” se ocupă cu comercializarea  materialelor de construcție și a materiaalului sanitar.

   Competențele dobândite pe parcursul anilor de studii: spirit întreprinzător, inițiativă, implicare activă, cât și cunoștințele obținute au contribuit la inițierea și dezvoltarea propriei afaceri.

 

   Guțu Cristian, absolvent promoția 2012, Specialitatea Contabilitate, este  managerul principal la SRL ”AUTO-WASH Expert”. Firma prestează servicii de transport de mărfuri, cât și întreținerea și repararea autovehiculelor.

 

   Botnariuc Radu, absolvent promoția 2010, specialitatea Contabilitate, activează ca director general ”WELL- BEIHG”  SRL. Experiențele obținute în anii de studii la CFBC i-au trezit spiritul antreprenorial, ceea ce l-a motivat să înființeze afacerea  de comercializare a încălțămintei.  A învățat că într-un colectiv, cel mai important este lucrul în echipă, căci de unul singur nu obții nimic.

 

   Vasilache Ion, absolvent promoția 2010, specialitatea Contabilitate,  activează ca inspector principal la Inspectoratul Principal Fiscal de Stat,   Direcția Metodologie și Stataistică. 

   Pregătirea de specialitate   i-a  stimulat  gândirea analitică, anume să  pună  întrebări şi să caute  soluţii. Ele au stat la baza formării unei gândiri economice şi înţelegerii anumitor fenomene economice, sociale şi geopolitice. Aceasta  i-a fost temelia pentru facultatea economică pe care a  urmat-o ajutându-i  să  înţeleagă ulterior, relaţii şi cauzalităţi mult mai complexe. Aceasta i-a fost  temelia şi pentru jobul  pe care îl are  şi îi influenţează  unghiul de vedere în multe aspecte ale vieţii de zi cu zi.